Results 1 to 10 of 10

Thread: Game keeps Minimizing

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4

    Game keeps Minimizing

    I really love this game but everytime i start it up, it only takes a min or 2 before it just minimizes. The game is still running i can hear the audio but i can't get it to maximize the screen again. I'll click on the program on my bottom bar, the screen goes black like its going to pop back up but then goes back to my desktop. this is really annoying and I would love to be able to play this game again. Anything i can do to fix this? and also when i don't run it as administrator it crashes and gives me this error. I've looked online and can't find any help so here i am. so help please?

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: ironfront.exe
    Application Version: 1.62.0.0
    Application Timestamp: 4ff2b84b
    Fault Module Name: ironfront.exe
    Fault Module Version: 1.62.0.0
    Fault Module Timestamp: 4ff2b84b
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00042934
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 0a9e
    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Additional Information 3: 0a9e
    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    oh and also i run it off of steam if that makes a difference

  3. #3
    Member Vyper's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    53
    Quote Originally Posted by warjunk View Post
    oh and also i run it off of steam if that makes a difference
    I'm going to take a guess and say you are running an Nvidia GT 2XX series vid card?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    I'm running a nvidia geforce 9800 gtx+

  5. #5
    Super Moderator ProfTournesol's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    France
    Posts
    527
    What are :

    your settings (in the video settings)
    your PC specs.

    BTW always run Steam AND the game as administrator (after having closed the Steam process entirely).
    Playing Real Virtuality Engine since 2001
    IF mission editing wiki / Mission editor basis / IF Community Issue Tracker (bug reporting) / Read the Forum Rules !
    -------------------------------Help GŁnter Maintain his Missions Repository-------------------------------

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    I have a AMD PhenomII X4 965 3.40GHz
    16GB of Ram
    64 bit Windows 7
    geforce 9800 gtx

    And i have all my setting set to medium, my computer can take the setting no problem, i get no lag just it randomly minimizes

  7. #7
    Super Moderator ProfTournesol's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    France
    Posts
    527
    1. Set video memory to default
    2. Have you monitored you GPU heat ?
    3. A temporary fix could be (on the black screen) : hold [Shift] down and then press the [ - (minus)] button. Then type FLUSH. It'll flush the video memory.
    Playing Real Virtuality Engine since 2001
    IF mission editing wiki / Mission editor basis / IF Community Issue Tracker (bug reporting) / Read the Forum Rules !
    -------------------------------Help GŁnter Maintain his Missions Repository-------------------------------

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    42
    I seen a few people mention this issue but I can't remember where. but I read this was related to an issue with running games through programs in vista/windows 7 ...something to do with UAX or something along those lines. the fix was installing games onto your C drive in somewhere besides Programs files. make a folder on C drive called GAMES
    I hope this helps you

    ~S~

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    1
    Hey Warjunk

    Check here http://forum.iron-front.com/showthre...-still-running

    I'm searching for same issue, well the minimizing part. I don't have the errors.

    Esc Alt-enter Alt-enter works for me.

    I thought 3rd patch wouldave sorted it but it has'nt.

    My specs:-

    AMD Phenom II X4 940 Processor ~3.0GHz
    6GB RAM
    150 GB Veliorapter
    1 Gb NVIDIA GeForce 9800 GT
    OS Win7-64 bit

    I have boxed retail version.

    I have all video settings set to high and very high, game runs fine just minimizes.

    I have tried running on low/medium settings but still same result.

    For me this is a first, game graphics minimize. I can still move shoot and hear game. And believe me i've played a few games lol.

    I don't have Arma2 or OA but i do have and have played Arma2 Reinforcements, and that runs fine never ctd. I take it it's the same engine as IF.

  10. #10
    Senior Member RockinHarry's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Germany
    Posts
    322
    No idea if it applies to Win7 (as it sometimes apply to WinXP), but canceling/quitting any unnecessary tasks running in the background (Anti virus, browsers, ect.) might be worth a try too.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •